BATMAN / MERKEZ - YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ

Ekm

Okul Resim Öğretmenimiz Nail Yardım öğrencilerimiz ile birlikte Batman Müzesini ziyaret ettiler. Nail Yardım :Müze ortamı çocuklara alternatif öğrenme yolları ile tanışma, gerçek nesnelerle aktif bir şekilde çalışma olanağı sağlar. Çocukların gözlem, mantık, yaratıcılık, hayal gücü ve beğeni duygusunun oluşmasına ve gelişmesine katkıda bulunur. Müzelerde çocuklar ait olduğu kültürü öğrenir, farklı kültürleri tanırlar.Takdir edersiniz ki tarihini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Bu anlamda kültür ve tarih bilincimize büyük katkıları olan müze gezilerimiz devam edecektir.dedi.

Ekm

"Code Week Haftası" sertifikamızı aldık. Emeği geçen Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Orhan YORULMAZ'a teşekkür ediyoruz.

Ekm

Değerler Eğitimi Kulübünün danışman öğretmeni Mine İŞBİLİR gözetiminde ilgili kulübe üye öğrenciler tarafından okul bahçesi temizliği ve çevre düzenlenmesi etkinliği yapıldı.

Eyl

21.09.2023 Tarihinde 11 ve 12. Sınıflara yapılan TYT-1 Deneme sınavında birinci olan öğrencilerimize plaket verildi. Törende konuşan okul müdürümüz Selman ÇINAR denemenin önemine değindi ardınca öğrencilere plaket ve hediyelerini verdi.

Eyl

Allah'u Teala'nın insanlığın dünyadaki ve ahiretteki kurtuluşu için gönderdiği rahmet elçisi, Peygamberimizin hicri mevlidi için okulumuzda etkinlik yapıldı. Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen hazreti Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle okulumuzun konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi, şiir ve  mevlid-i nebinin okumasıyla son buldu. Emeği geçen başta Sabri SONĞUR hocamıza ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz...

Eyl

Milli eğitim Bakanlığımızın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre “ Okulumda sağlıklı besleniyorum “ projesi kapsamında sene boyunca okullarda ilk ders başlamadan önce öğretmenlerin gözetiminde çocukları yormadan yaklaşık 10-15 dakika süren egzersizler yapılması öğrencilerin daha sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı benimsemelerine destek olacaktır. Bu kapsamda okulumuzda ders öncesi sağlıklı bir yaşam için spor egzersizleri yapılmaktadır.okulumuz beden eğitimi öğretmeni Burak SEVEN rehberliğinde öğrencilerimiz eğlenerek sabah sporu yapmaktadır.

Eyl

2023 YKS sınavında Sözel ve Yabancı dil sıralamasında ilk 10000'e giren öğrencilerimiz Nurhak İNANIR,Ceyda UYANIK ve Gamze Nur AVCI okul müdürümüzü ve öğretmenlerini ziyaret ettiler.Ardından Sayın Valimiz Ekrem CANALP'ın Vali Konağında kahvaltı programına teşrif ettiler.  Öğrencilerimizi tebrik eder üniversite hayatlarında başarılar diliyoruz.

Eyl

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Orhan YORULMAZ tarafından öğretmenlere yönelik https://ogmmateryal.eba.gov.tr/ sayfasının tanıtım semineri verildi.

Ağu

Okulumuzun bahçesinde öğrenciler rahatlıkla abdest alabilsin ve su içebilsin diye şadırvan yapıldı.

Ağu

Okulumuzu 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır hale getirmek getirmek ve öğrencilerimizin daha temiz bir okul ortamı sunmak için  Okulumuzun koridor ve sınıfların boyası dökülen veya kirlenen yerleri boyandı.