T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ

Haberler

Ara

Okul kız basketbol takımımız müsabakalarda il üçüncüsü oldu öğrencilerimizi ve beden eğitimi öğretmenlerimiz tebrik ediyoruz

Ara

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Personeli tarafından okulumuz 9.sınıf öğrencilerine yönelik suçtan korunma yöntemleri üzerine seminer verildi.

Ara

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, binlerce bilim insanının yüzbinlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile buluştuğu bir etkinliktir. Bilim insanları, kariyerlerini, araştırma konularını, çalışma alanlarındaki yenilikleri ve tartışmaları ilgi çekici ve etkileşimli olarak öğrencilere aktarırlar.  Böylece bilim insanları, bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda gençlere rol model oluştururlar.

Bilim Söyleşileri’nde ayrıca bilim, bilim tarihi ve bilimsel yöntem gibi konular da işlenir.

 Akademisyen Doç.Dr. Abidin ÇALIŞKAN, okulumuzda “Bilgisayar Mühendisliği Mesleği Tanıtımı ” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Hocamıza çok teşekkür eder başarılarının devamını dileriz...

Bilim Söyleşileri, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmak, bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek ve bilimsel araştırmanın önemini vurgulamak için faydalı bir kaynaktır.

Tubitak Bilim Söyleşileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Ara

Okulumuz öğretmen ve idarecileri Kozluk kalesi ve tosunpınar köyü güzergahında doğa gezisi düzenlediler.

Ara

Öğrencilerimiz yazar-öğrenci buluşması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okuma Noktasında Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sebahattin YAŞAR ile bir araya geldi.

Ara

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hikayemizin Yarım Asırlık Çınarı Mustafa Kutlu" panelinde okulumuz öğrencilerinden Yağmur Yıldırım panelist olarak Esra Beder panel başkanı olarak görev almıştır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Fatih Tekin hocamıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

Öğrenci Akademisyen buluşmaları kapsamında Dr.Öğrt.Üyesi. Mesut ALGÜL’ün katılımıyla okulumuz konferans salonunda “Edebiyatımızın Zirve İsmi Fuzuli”  konulu konferans gerçekleştirildi. Hocamıza bu güzel sunumundan dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

Batman Valiliği Himayesinde; Türkiye’nin lider sanayi kuruluşu TÜPRAŞ, Batman Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin eşgüdümüyle, her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Gününe kadar devam eden 16 Günlük Aktivizm Kampanyası kapsamında bir konferans düzenlendi.

 

Valiliğimiz himayesinde; Batman Üniversitesi, TÜPRAŞ ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin katılımıyla düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için 16 Günlük Aktivizm Kampanyası” kapsamında farkındalık amaçlı bir konferans gerçekleştirdi. Lise ve üniversite öğrencileri, akademisyenler, kamu çalışanlarının katıldığı etkinlikte, kadınlara yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğuna dikkat çekildi. Katılımcılar, çözüm önerileriyle ilgili değerlendirmelerini paylaşarak, atılması gereken adımlara yönelik görüşlerini sundu.

 

Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Valimiz Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu Aydın, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) HeForShe Türkiye Koordinatörü Sinem Aydın ve Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber konuşmacı olarak yer aldı. Programa Sayın Valimizin eşi Hanımefendi Dr.Ayten CANALP'ın davetiyle okulumuz öğrencileri de katılım sağladılar.

Kas

Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan süreçler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

OTMG, mesleki yeterliklerini geliştirmek isteyen öğretmene kendi gelişim modelini kendisinin oluşturması, hazırladığı Mesleki Gelişim Planının uygulanması ve izlenmesi süreçlerinde öğretmene yol haritası sunması bakımından Türk Eğitim Sisteminde yeni bir kavramdır. Okul Temelli Mesleki Gelişim ile,

  • Okuldaki insan ve materyal kaynakları etkin biçimde kullanılarak öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarının okul ortamında karşılanması,
  • Öğrenciler için öğretim ve öğrenim kalitesinin artırılması,
  • Öğretmenlerin kendi gelişimleri için daha fazla sorumluluk almaları ve öz değerlendirmeleri sonucunda eksik gördükleri yönleri ya da geliştirmek istedikleri yeterlik alanlarına yönelik Mesleki Gelişim Planı hazırlamaları ve uygulamaları,
  • Öğretmenlerin deneyimlerini paylaşmaları ve daha az deneyimli meslektaşlarına rehberlik etmeleri,
  • Öğretmenlerin öğretme-öğrenme stratejileri ile ilgili yeni yaklaşımlar konusunda daha bilinçli duruma gelmeleri,
  • Meslektaşlarının yardım ve desteği ile bu yaklaşım ve stratejileri kendi uygulamalarına yansıtmaları,
  • Okulların gelişim planları doğrultusunda öğretmenlerin deneyim ve uzmanlığından yararlanılması,
  • Okul çalışma kültürü ve değerler sisteminin gelişimine bağlı olarak okulun çevre ile bütünleşmesi ve çevre olanaklarının okul sorunlarının çözümünde daha fazla işe koşulması beklenilmektedir.

Bu kapsamda Öğrenci Koçu ve Fi Koç Eğitim Kurumları Kurucusu Mesut TANGÜNERokulumuz idarecilerine ve öğretmenlerine "Öğrenci Koçluğu Eğitimi" verdi. Kendisine çok teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Kas

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Görevli Polis Memurlarınca okulumuz son sınıf öğrencilerine Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında seminer verildi.

Kas

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG); okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan eğitimlerin verilmesine başlandı. Bu kapsamda da, Okulumuz öğretmenlerinden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak çalışmakta olan Orhan YORULMAZ tarafından okulumuz öğretmenlerine yönelik "Web 2.0 araçlarının Kullanımı", "Web 2.0 Nedir?", "Web 2.0 Araçları nelerdir?", "Öğretmenler Eğitimde hangi web 2.0 araçlarını kullanırlar?", "En popüler Eğitim Web 2.0 araçları nelerdir ve nasıl kullanılırlar?" ve  "EBA Platformuna içerik hazırlama ve içerik Yükleme." Semineri Verildi. 

 

Kas

24.11.2023 Tarhinde Batman Üniversitesinde Prof. Dr.Talip ALP tarafından İslam Medeniyetinde Bilim ve Teknolji adlı seminere Okulumuz öğretmeni Erdal Demirbilek rehberliğinde 11-A sınıfı öğrencileri katılım sağlamıştır.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKUL İDAREMİZ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN KATILIMI İLE ÖĞLEN ARASINDA ÇİĞKÖFTE İKRAMI YAPILDI.ETKİNLİK ÖNCESİ KISA BİR KONUŞMA YAPAN OKUL MÜDÜRÜMÜZ."ÖĞRETMENLER ETRAFINI AYDINLATAN GÜNEŞE BENZERLER .KARANLIĞA(CEHALETE) MEYDAN OKUYAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN DEDİ.ARDINDAN ÖĞRETMENLERİMİZE ÇİĞKÖFTE İKRAM EDİLDİ.ETKİNLİĞE KATILIM GÖSTEREN TÜM İDARECİ ,PERSONEL VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Kas

Öğrencimiz Ela İNANIR Kızılay haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen lise öğrencileri arası kompozisyon yarışmasında il üçüncüsü oldu. Öğrencimizi bu güzel başarısından dolayı kutluyoruz.

Kas

Okulumuz tüm öğrencilerine Öğretmenler Kurulunda alınan karar gereği ikinci deneme sınavı/ kazanım değerlendirme sınavı uygulandı.