BATMAN / MERKEZ - YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ

May

Okulumuzda Bahar Şenliği ve Kermes Düzenledik.  Bahar Şenliği kapsamında yumurta yarışı, çuval yarışı, halat çekme yarışı ve karaoke gibi bir çok yarışma düzenlendi. Ayrıca Resim öğretmenlerimiz tarafından da öğrencilerin hazırlamış oldukları resimleri de sergiledik. Kermes kısmında ise okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan yemekleri cuzi bir para karşılığında satıldı. Toplanan paralar maddi durumu iyi olmayan öğrencilere harcalanacaktır. Okul Müdürümüz Selman ÇINAR'ın sergiden sonra öğretmenlere yaptığı açıklamada yaptığı konuşmada "Değerli arkadaşlar; Kermes, Sergi, Şenlik ve Mezuniyet Töreni olmak üzere dört etkinlik yaptık. Okulumuzun tanıtımı için güzel bir etkinlik oldu ve öğrencilerle birlikte bol bol eğlendik. gençlik merkezi profesyonel müzik ekibi de büyük emekler sarf etti. Yine bölge finallerinde derece alan Batman Lisesi halk oyunları ekibi de güzel bir gösteri yaptı kısacası ilk defa yapmamıza rağmen profesyonel güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen öğretmenlere ve personellere teşekkür ediyorum.

Nis

Okulumuz okuma gruplarındaki öğrenciler kütüphanede bir araya geldi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimizden Sayın Fatih TEKİN başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da eski öğrencilerimiz tecrübelerini aktarırken yeni öğrenciler de ilk yazılarını gruptakilere sundu.

Nis

Baharın gelişi ile birlikte Bahçe düzenlemesi ve bankların yenilenmesi ve onarılması ,kamelyaların onarılması, bahçeye yeni fidan ve güllerin ekilmesi ve çimlerin biçilmesi gibi birçok peyzaj çalışması personellerimiz tarafından titizlikle yapılmaktadır. Yapılan özverili çalışmalardan dolayı emekçi personellerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Milli Eğitim Müdürlüğü Okuma Noktasında görevli Naman Bakaç okulumuzu ziyaret ederek okuma grubu öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerimizle kitaplar ve okuma kültürü hakkında sohbet etti.Naman BAKAÇ hocamıza güzel sunumu ve ziyaretileri için teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okul Müdürü Selman ÇINAR, Havva Erdoğmuş hocamız ve öğrencilerinin öncülüğünde Demokrasi ve insan Hakları Kulübü olarak yaptıkları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması amacıyla tüm kadın öğretmenlerimize karanfil ve çikolata dağıtılmıştır. Kendilerine okul idaresi olarak çok teşekkür ederiz. Ellerine emeklerine sağlık.

Mrt

Bugün öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” başarıyla tamamlandı.

Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olunabilmesi amacıyla ilk etapta alarm verilerek, "çök, kapan, tutun " pozisyonu alındı. Bu tatbikatlar sayesinde öğrencilerin deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmeleri ve güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri hedefleniyor.

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz.

Mrt

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli olan Ergoterapist Ruken Ekinci okulumuz konferans salonunda 11.Sınıf öğrencilerimize Zaman Yönetimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.Hocamıza yaptığı güzel sunumundan dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Batman il emniyet müdürlüğü tarafından il geneli gerçekleştirilen genç zihinler yarışıyor bilgi yarışmasında öğrencilerimiz grup birincisi olarak yarı finale yükseldi. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 12-D sınıfı öğrencileri Rıdvan Taşkıran hocamızın rehberliğinde istiklal parkına gezi programı düzenledi. Öğrencilerimizin sınav stresi ile başa çıkabilmeleri için arada eğitime küçük bir mola vererek bu tür sosyal etkinlikleri düzenlemesi gerekmektedir. Eğitim öğretim dönemi boyunca Milli Eğitim Bakanlığı sosyal etkinlikler Yönetmeliği kapsamında bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.

Mrt

Prof. Dr. Ahmet İÇLİ tarafından Yunus Emre Anadolu Lisesi, Mevlana Anadolu Lisesi, Ahmedi Hani İmam Hatip Lisesi, Fatıma Zehra İmam Hatip Lisesi ve Gültepe Anadolu Lisesi'nden gelen öğrencilere okulumuz konferans salonunda Şair Abdulvahap Akbaş Şiir Yarışması kapsamında "Dünyayı Tanımlamada ve Duygu Aktarımında Şiirin Rolü" semineri verdi. Değerli akademisyen hocamıza teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

TÜBİTAK tarafından bu yıl 55.si düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali 4-7 Mart 2024 tarihleri arasında ilimiz Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde yapılmaktadır. Okul olarak bizde bu yarışmaya proje gönderen öğrencilerden bazılarını bu finale götürdük. Bu yıl Bölge finallerinde kabul edilen 103 projeden 41'i Batman projeleri olduğundan bölge finalleri bu yıl ilimizde gerçekleşti. Bu çalışmalarda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Geziye eşlik eden Okul Müdürümüz Selman ÇINAR ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Orhan YORULMAZ'a ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okul temelli mesleki gelişim eğitimleri kapsamında okulumuz öğretmenlerine Akıl ve zeka oyunları semineri verildi. Eğitim okulumuz Rehber Öğretmeni Masum USLU tarafından verildi. öğretmenlerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda seminerlerimiz devam edecektir.

Şbt

Okulumuzun bahçesinde daha önceden kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar ektik. Artık daha yeşil bir bahçemiz var. Emeği geçen başta okul müdürümüz Selman ÇINAR, İngilizce Öğretmeni Mine İŞBİLİR hocamıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

11-A ve 11-C Sınıfındaki Öğrencilerimiz "BENİM HOCAM" Söyleyişine katıldılar. Öğrencilerimize eşlik eden İngilizce Öğretmeni Rıdvan TAŞKIRAN ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mecnun ÇEÇEN hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okul Müdürümüz Selman ÇINAR İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Abdulkadir ÖZER'i makamında ziyaret etti. Okulumuzun bahçe düzenlemesi ve okulumuzda gerçekleştirilecek diğer projeler ile ilgili istişarelerde bulundu.Sayın ÖZER'e okulumuza vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.